Naan
- Dries Cloet
- 26 nov 2024
- 1 minuten om te lezen
270 gram zelfrijzend bakmeel
200 ml. Griekse yoghurt
1 teen knoflook, geperst
1 eetl. olijfolie
Snuifje zout en komijn
Eventueel kan je ook gehakte groene kruiden toevoegen (optioneel)
Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg samen in een kom met de yoghurt, een snuifje zout, komijn, geperst teentje knoflook en 1 eetlepel olie.
Kneed ongeveer 3 minuten goed door met de hand.
Maak nu een bal van het deeg. Bestuif je werkblad en je handen met wat bloem
Verdeel het deeg in porties en rol uit met een deegroller
Verhit een bakpan zonder olie toe te voegen op matig vuur.
Bak het deeg gaar in ongeveer ca. 2 minuten per kant.
Het deeg kan een beetje rijzen tijdens het bakken.
Bestrijk de naanbroodjes na het bakken met een beetje extra olie of eventueel ook wat zout of za'athar
Za'athar: een kruidenmengeling uit het Midden- Oosten met sesamzaad, oregano en Sumac( zuurbes)


Comments