Firni Afghanistan
- Dries Cloet
- 24 feb
- 1 minuten om te lezen
Ingrediënten
750 ml volle melk (zet 100ml apart)
3 eetlepels maïzena
4 eetlepels suiker
1/2 theelepel kardemom gemalen, je kan ook kardemon laten meetrekken in de melk en dan passeren/zeven.
Handje pistachenootjes gemalen
1.Verhit 650 ml melk in een ruime pan op middelhoog vuur.
2. Meng de maïzena met de overgebleven 100 ml melk. Roer dit goed door elkaar zodat je geen klontjes krijgt.
3. Wanneer de melk in de pan een temperatuur bereikt van 65 graden, voeg dan de gemengde melk met maïzena erbij. 65 graden is wanneer je er niet meer met je vinger in kan. Je kan natuurlijk ook een thermometer gebruiken.
4. Blijf constant roeren en voeg de kardemom toe, goed doorroeren.
5. Voeg daarna de suiker toe en blijf roeren.
6. Wanneer de Firni de 100 graden bereikt, is het dik genoeg. even laten doorkoken.
7. Verdeel de Firni over de schaaltjes en laat afkoelen. Als het voldoende is afgekoeld, zet het dan in de koelkast.
8. Maal ondertussen de pistachenootjes grof.
9. Voor het serveren haal je de Firni uit de koelkast en strooi er wat grof gemalen pistache overheen
Comments