Syrnyk, dessert uit Oekraïne
- Dries Cloet
- 20 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 27 sep 2024
Ingrediënten
500 gram kwark
1 ei
3 a 4 lepels suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel maïszetmeel
4 eetlepels bloem (of 2 eetlepels bloem en 2 eetlepels amandelmeel)
Optie: rozijnen, gedroogd fruit
Neem een mengkom
Meng alles samen met een spatel
Indien je dit wens kan je ook rozijnen of gedroogd fruit toevoegen
Neem een kom met bloem
Neem 1 lepel van de massa en plaats deze in de bloem
Rol deze in de bloem er balletjes van die je dan een beetje plat drukt
Bak de langs beide kanten in een droge pan
Kan zowel warm als koud geserveerd worden
Afwerken met bloemsuiker
Recept van Artem voor Okan Talent-is




Commenti