RABITA

​

​
Onze staatssecretaris rondleiden

We mochten onze staatssecretaris voor asiel en migratie mevrouw de Moor ontvangen; Affftabudin stelde de leerlingen voor en toonde de verschillende werken van de leerlingen in de mini- tentoonstelling. Mevrouw de Moor nam uitgebreid de tijd voor de leerlingen om met hen in gesprek te gaan. Openen met de zin goeiedag ik ben Nicole, wie ben jij? Weinigen hebben dit haar voorgedaan. #Voeding Verbindt
DANK U

Hoe we vandaag samen de wereld,
al is het misschien maar voor even, een beetje meer verbondenheid en warmte hebben gegeven, dat is het doel van Rabita
Verbonden door Smaak!
Dit was Pop- Up restaurant
Gele ridders

Gele ridders op boerenpaarden. De identiteit van Oostduinkerke, Navigo Visserijmuseum met Okan talent-is #pèèrdevisschers #okan #okantalentis #weareallthesame #projectokan #Rabita #makebreadnotwar #oneteamonedream #miekegarnaal
​
De zon begon te schijnen

De zon begon te schijnen toen jullie binnenkwamen. Dat waren de mooie en warme woorden van de mensen van de Freinetschool in Poperinge. Wat een warmte en verbondenheid.
Leerlingen uit OKAN-klas maken zelf kortfilm: ​‘Hoop’
Music is the food
for the soul

Wij vroegen aan de leerlingen, collega's, mensen op sociale media, vrienden... hun nummer die staat voor verbinding en identiteit. Onze Peter Ozark Henry/ Piet Goddaer maakte er een prachtige spotify lijst van
Je kan hem hier vinden en beluisteren
Spotify : RABITA by OKAN College Veurne talent-is
Ps we werken met muzikant Steven al verder aan een volgend project, blijf ons dus volgen.
De Warmte van Soep

We maakten verse pompoensoep met een toets van de wereld. De leerlingen van het college konden nadien komen proeven #VoedingVerbindt
Hout van OKAN Rabita

9 dagen tot RABITA. Met juf Zara maakten we vorige week blokjes hout en maakten we er ook een opening in. Ideaal voor onze servetten, maar over die later meer. Opschuren vandaag en dan met soldeerbouten de naam Rabita er in branden. Een secuur en warm werk, ideaal met dit weer. Meer foto's op onze socials.
In nood ken je je vrienden

Voor de avondshift verwachten wij dubbel zoveel mensen als s'middags. Geen nood een paar van onze ex OKAN-leerlingen komen na 1 sms onmiddellijk de brigade versterken. Wanneer je hen de volgende dag een bericht stuurt om hen nog een persoonlijke te bedanken krijg je volgende antwoorden.
-
Heel graag gedaan en als er iets is twijfel niet.
-
Wij houden van jullie.
-
Voor jullie altijd.
Onze Meter en Peter

De 18 leerlingen van deze OKAN-klas maken zich klaar om de deuren van hun pop-uprestaurant in de Hotelschool van Koksijde te openen.
Zij krijgen de volle steun van Maud Van Hauwaert, schrijfster, zelf oud-leerling van het College Veurne en Piet Goddaer/Ozark Henry VN-zanger, en goodwill-ambassadeur, actief in de strijd tegen mensenhandel. Als meter en peter van het project dragen zij deze jonge mensen een warm hart toe.
A la recherche du temps perdu

Hoe een smaak, die je lang niet proefde je jeugdherinneringen naar boven kan brengen.
De authentieke recepten, verschillende culturen, een mix van smaken hoe zij zich die herinneren.
Pupusas, Mantu, Korma, Firni, Bolani en ga zo maar verder
Dit is de aanzet om tot een gezamelijk menu te komen met een verhaal, een herinneringen, een bom van een smaak en een verbinding.
Winkelen

Wij waren allemaal samen in het restaurant om te koken voor ons restaurant Rabita.
Ik ben samen met de leraar en drie klasgenoten naar de Lidl in Veurne geweest.
Wij gingen om boodschappen te kopen.
Wij kochten peper, kruiden, vlees, tomaat ,melk, yoghurt, ui en ook courgette en veel andere dingen.
Dan terug naar school.
Wij koken samen in het restaurant een special menu van Afghanistan en Syrië en Soedan.
De naam van dit eten was manto en een paar moeilijke namen
Het was het mooi dag voor ons omdat wij samen werkten met elkaar om te koken.
Aftabuddin Rajabi.
t land van Vlierbos

Alles begint met de basis en het product en dus ook bij ons.
We gingen langs bij het land van Vlierbos in Diksmuide. ’t Land van Vlierbos is een levendige plek waar mens, dier en natuur volop in interactie zijn. Je ziet er alles met de seizoenen mee evolueren en je kunt er zien en proeven hoe het product echt smaakt.
Hebben we dezelfde wortels als basis voor onze keuken?
Ontmoeten en vraaggesprek met onze Meter en Peter
​

Plezier

De boog kan niet altijd gespannen zijn natuurlijk :)